clanak False

Stipendije učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa

08.04.2013.

Šestu godinu zaredom, u nazočnosti bliskih suradnika, roditelja i gostiju, gradonačelnik Milan Bandić uručio je jutros u gradskoj palači Dverce učenicima i studentima slabijega socijalnoga statusa stipendije Grada Zagreba za školsku godinu 2012./2013. 

Čestitajući dobitnicima gradske stipendije, gradonačelnik Bandić je izrazio zadovoljstvo što su stipendije otišle u prave ruke, jer ulaganjem u djecu ulažemo u budućnost. 

Buduća ekonomistica, studentica III. godine preddiplomskog studija Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Ivana Miloš, zahvalila je gradonačelniku i gradskoj upravi na materijalnoj podršci tijekom školovanja te obećala da će se svi truditi kako bi se odužili i bili na ponos Gradu i roditeljima. 

Gradska stipendija dodjeljuje se za jednu kalendarsku godinu, a mjesečni iznos je 1.273,00 kuna za učenike i 1.909,80 kuna za studente. Kriteriji za dobivanje stipendije su uspjeh u školovanju, postignuti izvannastavni i izvanškolski rezultati te socijalni status i druge socijalne prilike u obitelji kandidata. 

Na natječaj se ove godine prijavilo 126 kandidata, a odobreno je 46 gradskih stipendija (23 učenicima srednjih škola, od čega je 20 gimnazijalaca te po jedna za učenika strukovne, odnosno umjetničke škole i 23 stipendije studentima preddiplomskih, diplomskih i integriranih studija u Gradu). 

Podsjetimo, od školske/akademske godine 2007./2008. dodijeljeno je ukupno 175 stipendija (78 učenicima i 97 studentima slabijega socijalnoga statusa). 


 


Gradske vijesti - 2013.