clanak False

Suradnja Zagreba i Koruške_Prvi kongres o medicini usmjerenoj prema osobi

Gradonačelnik Milan Bandić primio je ministricu zdravlja Koruške dr. Beate Prettner i sudionike Kongresa o medicini usmjerenoj prema osobi.
07.11.2013.

U povodu Međunarodnog kongresa o medicini usmjerenoj prema osobi, koji se po prvi puta održava u Hrvatskoj, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je jutros ministricu zdravlja Koruške dr. Beate Prettner te sudionike Kongresa.

Prijem kod gradonačelnika, osim naglaska važnosti Kongresa, označio je će i početak suradnje Grada Zagreba i austrijske pokrajine Koruške na području razvoja palijativne medicine i gerijatrije, s mogućnošću zajedničkog sudjelovanja u europskim projektima. 

 

Pozdravivši goste, gradonačelnik im je zaželio uspješan četverodnevni rad, te ugodan boravak u Zagrebu. Saslušavši o postignućima Koruške na planu skrbi o starijima, te iskustva na projektu palijativne skrbi koja je predstavio nadbiskup riječki Msgr. Ivan Devčić, gradonačelnik je najavio da i Zagreb za sljedeću godinu planira pokretanje takvog hvale vrijednog i prijeko potrebnog projekta. 

 

Uz ministricu dr. Prettner, su, između ostalih, prisustvovali i voditelj razvoja palijativne medicine u Koruškoj prof. dr. Rudolf Likar, voditelj razvoja gerijatrije u Koruškoj dr. Georg Pinter, direktor agencije koja uijedinjuje četiri zemlje oko EU projekata SANICADEMIA-e mr. Karl Wulz, te dopredsjednik Organizacijskog odbora Kongresa prof.dr. Veljko Đorđević. 

 

Inače, Kongres o medicini usmjerenoj prema osobi održavat će se od 7. do 10. studenog u zagrebačkom hotelu Westin. Eminentni skup okupio je sudionike iz 29 zemalja, stručnjake i predstavnike udruga bolesnika, a očekuje se i donošenje dokumenata i odluka vezanih uz načine buduće edukacije kako studenata, tako i zdravstvenih profesionalaca, bolesnika i šire javnosti temeljne na konceptu medicine usmjerene prema osobi.


Gradske vijesti - 2013.