clanak False

Susret gradonačelnika Zagreba i Sarajeva

23.07.2013.

Gradonačelnik Milan Bandić primio je danas svog kolegu - gradonačelnika Sarajeva Ivu Komšića i vijećnika u Gradskom vijeću Sarajeva Gradimira Gojera.

Na sastanku su gosti upoznali gradonačelnika s aktualnostima iz glavnog bosanskohercegovačkog grada, posebno problemima koji proizlaze iz nesređene legislative. Namjera je Sarajeva, naglasio je gradonačelnik Komšić, što više koristiti pozitivna iskustva drugih gradova, a neke od gradskih problema pokušati riješiti kroz europske fondove.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je da su njegova vrata uvijek otvorena za suradnju i razmjenu iskustava, predstavivši gostima novosti u organizaciji Gradske uprave, uključujući i osnivanje novog Gradskog ureda za programe i projekte Europske unije, koji će se baviti isključivo pitanjima kako najbolje iskoristiti sredstva europskih fondova te kako pripremiti projekte i programe koji bi se iz njih financirali.

Naglašavajući važnost jačanja suradnje dva grada prijatelja, vijećnik Gojer upoznao je domaćine sa dva kulturna projekta Grada Sarajeva - organizacijom retrospektive poznatog bosanskohercegovačkog slikara Mersada Berbera, koji je prošle godine preminuo u Zagrebu, te obilježavanja Dana Miroslava Krleže, a koje je zagrebački gradonačelnik svesrdno podržao.

Uz gradonačelnika, sastanku je prisustvovala i njegova zamjenica Sandra Švaljek, te suradnici Miro Laco, Slavko Kojić, Vidoje Bulum…


Gradske vijesti - 2013.