clanak False

Susret "Mudre godine"

23.05.2013.


U Domu za starije i nemoćne osobe Peščenica danas se održava tradicionalni, 16. po redu, Susret veselja, znanja i umijeća – Mudre godine, u sklopu kojega Dom svake godine organizira zapažene i posjećene turnire u belotu, na kojima sudjeluju domovi iz cijele Hrvatske, a od ove godine, dolaskom gostiju iz Bosne i Hercegovine i Češke, turnir je poprimio i međunarodni karakter. Kao jedan od pokrovitelja, Susretu je prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Sve vas lijepo pozdravljam, naročito ravnateljicu Doma, gospođu Mariju Orlić, koja tako uspješno vodi ovu instituciju. Ljudi treće životne dobi su naši najmudriji sugrađani i ja uvijek volim doći među njih, rekao je gradonačelnik Bandić, predloživši, u šali, da se naziv Domovi za starije i nemoćne osobe promijeni u Domovi mudrih ljudi.

Drago mi je da smo se i ove godine ponovno okupili. Hvala gradonačelniku Bandiću na čiju potporu uvijek možemo računati. Ovaj turnir počeo je prije 16. godina, a prvi sudionici su bili korisnici zagrebačkih domova, a evo, ove godine turnir je poprimio i međunarodni karakter i to nas čini jako sretnima, rekla je ravnateljica Orlić, istaknuvši da je cilj ovih susreta podizanje kvalitete života korisnika domova.

Kako se čulo, korisnici domova umirovljenika i brojni gosti Susreta, osim Turnira u belotu, moći će prisustvovati i stručnoj prezentaciji Inovacije u radu domova za starije i nemoćne osobe – dosadašnja praksa i pogled u budućnost, koju je u suradnji s gostom partnerom, Domom za starije i nemoćne osobe Kantrida Rijeka, pripremio Dom Peščenica.

Inače, Dom za starije i nemoćne osobe Peščenica Zagreb postoji već više od 30 godina, iako pod tim nazivom djeluje zadnjih 12 godina. U stambenom dijelu doma zbrinuto je 272 korisnika, dok poludnevni smještaj koristi 10 korisnika. Također, uslugom dostave toplog obroka u kuću, obuhvaćeno je još 80 korisnika s područja Peščenice i Sesveta.


Gradske vijesti - 2013.