clanak False

Susret s gradonačelnikom Linza

Gradonačelnik Milan Bandić susreo se danas s Klausom Lugerom, gradonačelnikom Linza koji je jučer službeno preuzeo dužnost.

08.11.2013.


U sklopu dvodnevnog posjeta Gradišću i gradišćanskim Hrvatima, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić susreo se danas s Klausom Lugerom novoizabranim gradonačelnikom Linza koji je jučer službeno preuzeo gradonačelničku dužnost.

Čestitavši kolegi na uspjehu na izborima, gradonačelnik Bandić posebno mu je zahvalio na podršci i pomoći koju pruža hrvatskoj zajednici u Linzu , o čemu je čuo jutros na susretu s predstavnicima udruga hrvatskih iseljenika na području Gornje Austrije i počasnim konzulom RH Wolfgangom Kaufmannom. Hrvatska zajednica, naglasio je gradonačelnik Linza, najbolje integrirana od svih tamošnjih zajednica.

U prijateljskom susretu u Gradskoj upravi Grada Linza, gradonačelnik Luger je, među ostalim, otkrio da je u Zagrebu bio privatno u više navrata i da Hrvatsku smatra svojim drugim domom. Također, primijetio je kako je glavni grad Hrvatske značajno napredovao unatrag 10 godina.

Prema protokolu, tijekom današnjeg dana, gradonačelnik Bandić će u Eisenstadtu posjetiti Redakciju za nacionalne manjine Javne radiotelevizije ORF, koja emitira program na hrvatskom i mađarskom jeziku, nakon čega će se u Grosswarasdorfu susresti s predstavnicima stranaka iz lokalnih općina i posjetiti Kulturni centar KUGA, koji je prošle godine proslavio 30. obljetnicu postojanja.

Kao što smo već najavili, u subotu, 9. studenoga, programom su predviđeni obilasci Vinskog podruma Mariel u Wulkaprodersdorfu, Vinarije Remushof Jagschitz u Oslipu, posjet Školi za vinogradarstvo Željezno, te gospodarskom imanju Biohof Martina Schmit i Vinariji Mate u Zagersdorfu i gospodarskom imanju Wachter-Wiesler u Deutsch Schützen Eisenbergu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetit će i Sveučilište za primijenjene znanosti u Eisenstadtu, u kojem je ove godine održana manifestacija Hrvatska-dobrodošao newcomer u gospodarski, kulturni i jezični krajolik EU, a koje surađuje sa sveučilištima iz Osijeka, Zagreba, Pule, Rijeke i Zadra. Gradonačelnik Bandić će se na Sveučilištu susresti s predstavnicima udruga gradišćanskih Hrvata i predstavnicima Hrvatske gospodarske agencije u Gradišću.

Podsjetimo, gradonačelnik Zagreba boravi u Gradišću u Austriji na poziv gradišćanskih Hrvata.


Gradske vijesti - 2013.