clanak False

SVE za NJU

01.10.2013.

 

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke SVE za NJU , na konferenciji za novinare na zagrebačkoj Remizi predstavila je kampanju Sve za nju, najbolju prijateljicu, u sklopu koje će biti održan niz humanitarno-edukativnih aktivnosti u listopadu, mjesecu u kojem se tradicionalno u svijetu obilježava borba protiv raka dojke. 

Puštanjem u promet dva tramvaja s jumbo površinama započela je preventivna akcija, s ciljem osvještavanja žena o potrebi provođenja redovnih kontrola, s naglaskom na žene mlađe od 50 godina koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom prevencije raka dojke. 

Kao pokrovitelj, kampanju je podržao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naglasivši kako Grad kontinuirano podupire, i dalje će podupirati borbu protiv te opake bolesti od koje,nažalost, godišnje izgubi bitku gotovo 1000 žena u Hrvatskoj. Također je pozvao sve Zagrepčanke i Zagrepčane da se odazovu središnjoj akciji koja će se održati u subotu, 5. listopada na Cvjetnom trgu. 

Zahvalivši gradonačelniku na bezrezervnoj podršci, važnost kampanje objasnila je i predsjednica Udruge SVE za NJU Almenka Balenović: Ljubav i briga koju dobivamo od prijatelja nezamjenjiva je u području brige za vlastito zdravlje. Cilj ovogodišnje kampanje je potaknuti žene da budu podrška svojim prijateljicama i zajednički krenu na pregled. 

Sva sredstva prikupljena u subotu na Cvjetnom trgu donirat će se Centru za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka.


Gradske vijesti - 2013.