clanak False

Svjetski dan darivatelja krvi 2013.

08.06.2013.

 

 

Svjetski dan darivatelja krvi i ove je godine obilježen šahovskom simultankom na Cvjetnom trgu koju je, već tradicionalno, prvim potezom na šahovskoj ploči otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Na 25 šahovskih ploča, darivatelji krvi igrali su protiv višestrukog prvaka Hrvatske, velemajstora Mladena Palca.


Naglasivši da nema ljepšeg osjećaja od onog kad se može pomoći drugom čovjeku, gradonačelnik je rekao i da svi imamo jednu ruku kojom primamo, a drugu kojom darujemo, te pozvao Zagrepčane da svaki dan naprave jednu dobru stvar i tako usreće i sebe i druge.


Događaj koji svake godine organizira Crveni križ Zagreb, Zagrebački šahovski savez i Šahovski klub Zagreb za cilj ima potaknuti i ohrabriti zdrave građane na darivanje krvi, ali i posebno zahvaliti svim darivateljima krvi koji na ovaj humani način već pomažu bolesnim sugrađanima.


U simultanki su sudjelovali i pročelnici Gradskih ureda – Slavko Kojić, Zvonimir Šostar, Vidoje Bulum, Davor Jelavić, Pavle Kalinić, pruživši tako potporu svim darivateljima krvi.


Gradske vijesti - 2013.