clanak False

Svjetski dan stanovanja

U povodu Svjetskog dana stanovanja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je predstavnike Udruge stanara Hrvatske
07.10.2013.

U povodu Svjetskog dana stanovanja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u zgradi Gradske uprave predstavnike Udruge stanara Hrvatske, na čelu s predsjednikom Marijanom Babićem.


Čestitavši Svjetski dan stanovanja, koji se slavi prvi ponedjeljak u listopadu, gradonačelnik Bandić pozdravio je goste te još jednom naglasio kako je Zagreb jedna od rijetkih svjetskih metropola u kojoj nema osobe bez krova nad glavom i bez toplog obroka. Gradonačelnik je podsjetio i da je Grad 2009. podijelio 900 gradskih stanova u najam, a najavio je i dodjelu dodatnih 550 stanova u Sopnici, poglavito namijenjenih znanstvenim novacima i mladim obiteljima, uz opasku da će najamnina biti znatno manja od tržišne cijene.


Delegacija Udruge, uključujući Nevenu Tomić i Vladimira Severinac, zahvalila je gradonačelniku na naporima koje Zagreb kontinuirano čini za poboljšanje kvalitete života građana, a posebno su pozdravili najavu prodaje stanova u vlasništvu Grada, koji su trenutno mrtvi kapital. Ipak, kao osobit problem istaknuto je pitanje statusa zaštićenih najmoprimaca - kojih najviše ima baš u Zagrebu, uz želju da ga nadležno ministarstvo riješi u što kraćem roku, a uz punu potporu Grada.


Udruga stanara Hrvatske, osnovana 1991., trajan je i dobrovoljan oblik udruživanja građana Hrvatske radi zaštite svojih prava na dostupno stanovanje te je članica Međunarodne unije stanara.


Gradske vijesti - 2013.