clanak False

Svjetski dan upalnih bolesti crijeva

08.06.2013.

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu, u nazočnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, jutros je promovirana kampanja Ne možemo više čekati! Hrvatskog udruženja za Chronovu bolest i ulcerozni kolitis, u povodu Svjetskog dana upalnih bolesti crijeva koji se obilježava 8. lipnja.


Članovi Udruženja, koje aktivno djeluje već 13 godina, dijelili su na Preradovićevom trgu brošure i letke o upalnim bolestima crijeva - nezaraznima, kroničnima i opasnima po život - kako bi upoznali Zagrepčane sa simptomima, ali i teškoćama s kojima se oboljeli, njih oko 5000 u Hrvatskoj, suočavaju.


Ciljevi kampanje Ne možemo više čekati!, osim podizanja svijesti javnosti o upalnim bolestima crijeva, uključuju i ukazivanje na potrebu za većim brojem specijalista za upalne bolesti crijeva, te za dnevnim bolnicama i ambulantama u svim regionalnim centrima, zatim da biološka terapija bude dostupna svima kojima je potrebna i da se utvrde kriteriji za stupanj tjelesnog oštećenja i radne sposobnosti vezane za upalne bolesti crijeva, kao i otvaranje službenog registra oboljelih.


Gradske vijesti - 2013.