clanak False

U Holdingu stanje alarmantno ali pružanje usluga neupitno

16.08.2013.


(Hina / Infopunkt) - U Zagrebačkom holdingu situacija je alarmantna, ali pružanje usluga građanima nije upitno, poručili su danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Uprave Holdinga Slobodan Ljubičić, nakon hitno sazvanog jednoipolsatnog sastanka u Gradskoj upravi. 


 

I Bandić i Ljubičić novinarima su izjavili kako Holdingu nedostaje nešto manje od tri milijarde kuna, što je alarmantna situacija, ali, istaknuli su, građani nemaju razloga za brigu jer je pružanje Holdingovih usluga i dalje neupitno. 

Nakon sastanka s pročelnicima gradskih ureda i članovima Uprave Holdinga u zgradi Gradske uprave za 30. kolovoza najavili su izvanrednu sjednicu Gradske skupštine, na kojoj će, kazali su, biti iznijeta puna informacija o stanju u Zagrebačkom holdingu. Gradskim će vijećnicima tada, rekao je Bandić, kao jednu od mjera restrukturiranja Holdinga predočiti i problem viška zaposlenih, odnosno mogućnost otpuštanja u Holdingu. 

"Morat će se radikalno raditi jer su u pitanju svih 13.500 ljudi", rekao je Bandić, naglasivši kako će se o takvim rezovima morati voditi pregovori sa sindikatima. 

Bandić je izrazio zadovoljstvo što ga je Uprava na čelu s Ljubičićem izvijestila da javna funkcija Holdinga funkcionira, kao i javne usluge građanima, te da se funkcioniranje Grada ne dovodi u pitanje što je, istaknuo je, u ovom trenutku najvažnije. 

Ljubičić je rekao kako situacija u Holdingu nije dobra, jer su kratkoročne obveze oko 3,3 milijarde kuna, a kratkoročna potraživanja oko 1,1 milijardu kuna. 



 

"Jednostavnom matematikom dolazimo do toga da imamo na prvi pogled problem od 2,2 milijarde kuna, međutim dubinskom analizom i uz potraživanja koja Holding ima prema svojim kupcima, prema građanima i pravnim osobama, došli smo do toga da većina od tih potraživanja nije naplativa, najmanje negdje 50 posto, a procjene su čak i veće", naglasio je Ljubičić. 

Prema tome, zaključio je, Holdingu u ovom trenutku nedostaje nešto manje od tri milijarde kuna, ali i istaknuo kako je taj problem rješiv uz potporu gradonačelnika i Grada.

 


Gradske vijesti - 2013.