clanak False

Učenici XV. gimnazije kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić primio je  učenike XV. gimnazije koji su osvojili prvo mjesto na debati nadležnog tijela Europske unije EUROSCOLA.
29.10.2013.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas učenike XV. gimnazije Domagoja Badanjaka i Matu Picukarića koji su osvojili prvo mjesto na debati nadležnog tijela Europske unije pod programom Euroscola, a time su izborili sudjelovanje na simulaciji rada Europskog parlamenta u Strasbourgu koje će se održati 13. prosinca ove godine.


Čestitavši učenicima, gradonačelnik Bandić naglasio je kako mu je iznimno drago da su ovim rezultatom demantirali da govore jezikom brojki, odnosno da nisu samo matematičari nego da su nadareni i za društvene djelatnosti. Nadam se da ćete postići odlične rezultate u Strasborgu, a osim što će Grad uz Europski parlament sufinancirati dio troškova za put i to u iznosu od 21 000 kuna, na taj iznos uplatit ćemo još pet tisuća kuna koji ćete vas dvojica podijeliti jer ipak ste vi pobjednici nadodao je gradonačelnik.


Ovo je veliko iskustvo za nas, nadamo se da ćemo se vratiti s još više znanja i da ćemo predstaviti grad Zagreb i Hrvatsku na najbolji mogući način istaknuli su učenici. Tema s kojom su pobijedili u konkurenciji 16 škola bila je ekonomija, a u Strasbourg putuje 24 učenika i dva profesora, gdje će provesti dva do tri dana, od toga jedan dan u parlamentu.


Na prijmu suprisustvovali i zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić, viša savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Biserka Bucković., a Domagoj i Mate došli su u pratnji mentora, profesora Krešimira Gracina. 

 


Gradske vijesti - 2013.