clanak False

Ultramaratonci kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić primio je organizatore i sudionike II. Ultramaratona Vukovar – Srebrenica, održanog pod pokroviteljstvom Grada.
14.10.2013.


U povodu pripreme projekta Ultramaratona u sjećanje na žrtve srebreničkog genocida, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u Gradskoj upravi organizatore i sudionike II. Ultramaratona Vukovar – Srebrenica, održanog u srpnju pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.


Zaželjevši dobrodošlicu gostima, gradonačelnik je izrazio zanimanje za projekt koji su nazočnima pobliže objasnili organizatori iz Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Kemal Bukvić i Asim Hamzić: 5 maratona, odnosno etapa, objedinjenih u jedan Ultramaraton ukupne dužine 227 km, trči se u povodu obilježavanja godišnjice srebreničkog genocida. Cilj je simbolično povezati Ovčaru i Potočare, dva najveća ratna stratišta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.


Od maratonca Duška Štrbca, jednog od četvorice hrvatskih branitelja koji su sudjelovali na srpanjskom Ultramaratonu mira, moglo se čuti da je iznimno zadovoljan organizacijom, ali i pruženom im potporom. Uz njega, Ultramaraton su trčali i Mladen Hodak, Elvir Rakipović i Mirsad Veladžić.


Zagrebački gradonačelnik i počasni građanin Srebrenice, naglasio je kako se takva stradanja ne smiju zaboraviti, ali i nikada ponoviti. Uz zahvalu na darovanom albumu Ultramaratona mira, gradonačelnik Bandić dodao je da će se zasigurno naći način na koji će Grad Zagreb i dalje pružati potporu ovom memorijalnom projektu.


Gradske vijesti - 2013.