clanak False

Uručene Medalje Grada Zagreba pripadnicima zagrebačkog ronilačkog spasilačkog tima

Članovi zagrebačkih ronilačkih klubova RK HRVI Nemo Adriatic, RK Dugave i RK Geronimo, dobitnici su visokog priznanja - Medalje Grada Zagreba.



03.09.2014.

Zbog nesebičnosti i solidarnosti te pomoći stanovnicima poplavljenih područja Slavonije prilikom katastrofalnih svibanjskih poplava, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je na svečanosti u palači Dverce Medalje Grada Zagreba članovima ronilačkih klubova RK HRVI Nemo Adriatic, RK Dugave i RK Geronimo.


Ovo je gesta zahvale za ono što su zagrebački ronioci napravili dosad. Sva tri ronilačka kluba, Nemo Adriatic, Dugave i Geronimo, kao i zagrebački vatrogasci i liječnici, uvijek su na pravom mjestu kad je to potrebno, istaknuo je zagrebački gradonačelnik najavivši da će klubovi dobiti novu opremu: Kako bi i dalje mogli odgovorno raditi svoj posao, u rebalansu proračuna u listopadu, naći ćemo sredstva i opremiti sva tri kluba novom opremom - tehnikom, podvodnim kamerama i odjelima. Naglasio je da će to pridonijeti još većoj efikasnosti te u konačnici, spasiti još koji ljudski život.


Sanela Dropulić, pripadnica RK Nemo Adriatic, zahvalila je u ime laureata gradonačelniku Bandiću, objasnivši kako je svim pripadnicima tima zajednička misao vodilja bila – pomoći ljudima te dodala da su dodatnu motivaciju imali u podršci zagrebačkog gradonačelnika i Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Izvukli smo više od 1000 strvina, spasili 200 životinja i očistili brojna kontaminirana područja te je to naš najveći obol, rekla je gospođa Dropulić, zaključivši da gradonačelnika smatraju ravnopravnim članom svoje spasilačke ekipe.


Prema gradonačelnikovu Zaključku od 22. srpnja ove godine, ovo najviše priznanje Grada Zagreba, pripadnicima specijalističkih postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba dodjeljuje se za iznimni doprinos u području zaštite i spašavanja koji su pokazali prilikom sudjelovanja u spašavanju ljudi, životinja i imovine krajem svibnja i početkom lipnja ove godine u poplavljenim područjima Slavonije.


Gradske vijesti - 2014.