clanak False

Uskoro gradski vrtovi

13.03.2013.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima i novinarima obišao je danas šest ploha budućih gradskih vrtova u Sesvetama (Senjska ulica i Ul. Krste Hegedušića), u Dubravi (Ul. Mate Lovraka), na Borovju (Ul grada Chicaga / I. gardijske brigade Tigrovi), Sopotu (Islandska – Nikole Andrića) i u Klari (Svetoklarska / Čavoglavska). Kako je najavio, vrtovi će biti u funkciji za tri mjeseca, a na temelju već zgotovljenih projekata, prva ploha osposobit će se kroz tridesetak dana. 

Pripremamo za naše sugrađane dvadesetak ploha diljem grada ukupne površine oko 100 tisuća četvornih metara. Parcele će biti površine između 40 i 50 četvorna metra, imat će dovod tehnološke vode, bit će ograđene, a sve uz unaprijed definirana pravila igre - najavio je gradonačelnik govoreći o novom gradskom projektu za koji su već sada građani pokazali znatan interes. Vrtovi će se dodjeljivati na temelju javnog poziva, Grad će s građanima potpisivati ugovor o korištenju, a vrtovi će se moći koristiti do konačnog privođenja namjeni zemljišta. 

Kriteriji dodjele utvrdit će se Pravilnikom, a Grad će korisnicima osigurati stručnu potporu, mišljenja i preporuke za ciljanu sadnju, te među ostalim, pripremit će tlo za obradu prije davanja na korištenje.

 

 

Gradonačelnik u Botincu i na Črnomercu


Nakon obilaska lokacija za gradske vrtove zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na poziv stanovnika Botinca otišao vidjeti njihov gorući problem, divlje odlagalište otpada na privatnoj parceli. Iznenadivši se količini smeća gradonačelnik je naglasio da je riječ o vodozaštitnoj parceli te naložio da se zemljište treba što prije očistiti.

Također na zamolbu građana ovaj put iz gradske četvrti Črnomerec gradonačelnik je obišao tamošnje okretište čija je zelena površina u lošem stanju. Prema nalogu gradonačelnika, projekt sanacije bit će gotov za tjedan dana u suradnji s Zrinjevcem, a za mjesec dana planira se kompletno uređenje devastirane zelene površine.
Osim hortikulturnog uređenja pažnja će se posvetiti prolazu i sigurnosti građana.

 


 


Gradske vijesti - 2013.