clanak False

Veleposlanici Slovačke i Ukrajine kod gradonačelnika Zagreba

Gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi u nastupni posjet  veleposlanika Slovačke, te u radni posjet veleposlanika Ukrajine.
31.10.2013.


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u zgradi Gradske uprave veleposlanika Ukrajine Olaksandra Levčenka u društvu s predstavnicima ukrajinske manjine u Zagrebu koji su ga upoznali s aktualnim programima i projektima.

Zahvalivši se na prijemu, NJ.E. Levčenko je istaknuo odličnu suradnju Gradonačelnika s nacionalnim manjinama, te kao posebnu čast izdvojio činjenicu da jedna novozagrebačka ulica nosi ime zemlje koju predstavlja u Hrvatskoj. Sada je na redu, najavio je, novi projekt – spomenik velikanu Ukrajinske kulture Tarasu Ševčenku. Želja je predstavnika Ukrajine da spomenik bude postavljen u Ukrajinskoj ulici u čemu su dobili punu potporu gradonačelnika.

Na susretu u Gradskoj upravi bilo je riječi o dobroj Hrvatsko – Ukrajinskoj suradnji, te o mogućnostima uspostave suradnje dvaju glavnih gradova, Zagreba i Kijeva.

  • Prije toga, gradonačelnik je primio u nastupni posjet veleposlanika Slovačke Nj.E. Juraja Priputena. U prijateljskom razgovoru, gradonačelnik je visokome gostu zaželio uspješan mandat u glavnome gradu Republike Hrvatske. Bilo je riječi, također, o odličnim odnosima Zagreba i Bratislave, posebno nakon susreta dvaju gradonačelnika u ožujku 2013., kada je, među ostalim, dogovorena organizacija Dana Zagreba u Bratislavi i Dana Bratislave u Zagrebu.

Gradske vijesti - 2013.