clanak False

VI. konferencija socijalnih radnika Socijalni rad u vrijeme socijalne i ekonomske krize

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, visokih uzvanika te predstavnika struke, danas je otpočela VI. konferencija socijalnih radnika.
15.10.2014.

U nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, visokih uzvanika te predstavnika struke, danas je u hotelu Antunović otpočela VI. konferencija socijalnih radnika. Ovaj trodnevni stručni skup pod nazivom Socijalni rad u vrijeme socijalne i ekonomske krize održava se u organizaciji Hrvatske udruge socijalnih radnika, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Ministarstva socijalne politike i mladih te Predsjednika Republike Hrvatske.


Ova socijalna i ekonomska kriza snažno obilježava vrijeme u kojem živimo, istaknula je predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika Štefica Karačić, te je dodala: Profesionalni socijalni rad temeljen je na principima ljudskih prava i socijalne pravde, te je obvezan zalagati se za ravnopravnost i jednakost svakog čovjeka, za socijalnu koheziju i socijalnu uključenost svake osobe, ali je isto tako obvezan pomagati ljudima u nevolji da riješe svoje životne probleme, koji su u vrijeme krize znatno povećani.


S njom se složio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je sudionicima konferencije iz cijele Hrvatske zaželio dobrodošlicu u grad i uspješan rad te naglasio kako je Zagreb socijalno najodgovorniji i najosjetljiviji grad u ovome dijelu Europe, a vrijednost paketa socijalnih mjera Grada Zagreba, čak i u vrijeme gospodarske i socijalne krize, iznosi 500 milijuna kuna.


U ime predsjednika Ive Josipovića, stručni skup je otvorila Zrinka Vrabec Mojzeš rekavši da sam naziv konferencije najbolje ukazuje na važnost socijalne struke u vrijeme kad sve veći broj naših sugrađana treba pomoć: Iskreno se nadam da ćete svojim javnim zalaganjem pokrenuti dijalog o važnim profesionalnim pitanjima i pronaći rješenje, ne samo za bolji status vaše struke, već i za bolju uslugu građanima kojima je pomoć socijalnih radnika neophodna.


Šesta po redu Konferencija socijalnih radnika sastoji se od niza predavanja, prezentacija i radionica, a namijenjena je socijalnim radnicima, psiholozima, socijalnim pedagozima i drugim stručnjacima zaposlenima u sustavu socijalne skrbi, zdravstvu, školstvu, pravosuđu te svima koji su zainteresirani za ulogu i položaj djelatnosti socijalnog rada u društvu.


Gradske vijesti - 2014.