clanak False

Vodič za starije

25.09.2013.


Uoči Međunarodnog dana starijih osoba – 1. listopada, danas je u Gradskoj upravi predstavljeno 4. dopunjeno izdanje Vodiča za starije građane grada Zagreba, besplatne publikacije koju izdaje Grad i koja je za početak tiskana u 10000 primjeraka. 

Jedan je to od rezultata, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić, desetogodišnje sustavne brige gradskih institucija o našim najstarijim i najmudrijim sugrađanima. Za početak je tiskano 10.000 primjeraka, dodao je, a u konačnici, kao i kod dosadašnjih izdanja, očekujemo nakladu od 30-ak tisuća vodiča, kako bi bio dostupan svima koji ga trebaju. 

Vodič sadrži informacije o ostvarivanju prava iz područja socijalne i zdravstvene zaštite, mirovinskog osiguranja, te popise s telefonima i adresama različitih institucija koje se bave i skrbe o starijim građanima, te su korisne starijoj populaciji, ali i nama, rekla je predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Biserka Budigam, posebno izdvojivši dio Vodiča koji sadrži savjete i preporuke. 

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna dodala je da se Vodič može nabaviti u Domovima za umirovljenike, udrugama i institucijama koje se bave brigom o starijima te da će biti dostupan svima. 

Prezentaciji je prisustvovao i predstavnik najstarije generacije, korisnik Doma umirovljenika Pešćenica gospodin Boris Vovk, koji je naglasio da se Vodičem služi još od njegovog prvog izdanja jer sadrži mnoštvo korisnih informacija, te ujedno zahvalio svima na ideji i trudu.


Gradske vijesti - 2013.