clanak False

Vrtić i škola u Vrbanima otvaraju vrata ove jeseni

02.01.2013.

Ranojutarnji obilazak gradilišta škole i vrtića u naselju Vrbani III


Prvi radni dan u 2013. nismo mogli bolje započeti nego obilaskom dvaju kapitalnih obrazovnih objekata – rekao je rano jutros gradonačelnik Milan Bandić na gradilištu vrtića i škole u naselju Vrbani III koji će s radom početi sljedeće školske godine. 

Oba objekta koja se grade po principu javno – privatnog partnerstva izgledom i sadržajem zadovoljavati će stroge zagrebačke i europske standarde. Od ožujka kada je počela gradnja dosegli su visoki stupanj izgrađenosti, pa su pod krovom, a sada se izvode radovi na vanjskoj stolariji i na instalacijama. 

Ne mogavši sakriti zadovoljstvo zbog toga što će ovo naselje biti u cijelosti zaokruženo već sljedeće jeseni, gradonačelnik je istaknuo da će roditelji umjesto na razne druge lokacije, od sljedeće školske godine djecu voditi u vrtić i školu tek par sto metara udaljene od kuće. 

Vrtić, jednokatnica radnog naziva „ kombinirana dječja ustanova Vrbani III“, prostirat će se na 3000 m2 i moći će primiti 300 djece u 12 odgojnih skupina, četiri jasličke i osam vrtićkih. Suvremena škola, dvokatnica, prostirat će se na 6000 m2 i kapacitirana je za 600 učenika. Formirana je kao nedjeljiva cjelina školskog i dvoranskog sklopa, a na parceli su predviđeni vanjski sportski tereni i terase za nastavu na otvorenom. 

Vodimo računa o razvoju svih segmenata života u gradu – rekao je zagrebački gradonačelnik, uz naglasak da su sastavni dio velikoga grada škole i vrtići, jednako kao i fontane i rubna gradska područja. 

Ove godine učinit ćemo sve da ovakvu investiciju započnemo i na Kajzerici, nakon toga vrtić u Brezovici i u Kraljevcu. Zadane prioritete nastavit ćemo rješavati u 2013. - zaključio je gradonačelnik Bandić.


Gradske vijesti - 2013.