clanak False

Zagreb spreman za novi snijeg

16.01.2013.

 

 "U noći koja je pred nama očekuje se novih 10 do 15 cm snijega, a imamo ga već pola metra. To je na razini elementarne nepogode, no unatoč tomu u gradu sve funkcionira, nema institucije koja ne radi. Zato koristim prigodu da apeliram na sugrađane da očiste snijeg ispred svoji vrata, starije i slabije pokretne molim da ne izlaze van bez povijesnih razloga, jer Traumatološka bolnica je puna. Pozivam sugrađane, također, da ne voze bez zimske opreme te da, u što je većoj mjeri moguće, koriste javni prijevoz koji normalno funkcionira." 

Poruke su to koje je uputio gradonačelnik Milan Bandić nakon današnje sjednice Zimskog stožera održane u popodnevnim satima u Gradskoj upravi. Poručio je da je Zagreb spreman za novi snijeg i da Stožer u izmijenjenom, proširenom sastavu odlično funkcionira:  "Nismo nikoga smijenili, nego smo pojačali ekipu najodgovornijim ljudima u gradu" – rekao je dodavši da su angažirani i svi mjesni odbori, kao i gradske četvrti. 

"Na putu smo da sutra angažiramo preko 1000 studenata i ljudi sa Zavoda za zapošljavanje da s lopatama pomognu maloj zimskoj službi," naglasio je gradonačelnik, napomenuvši da se u čišćenje snijega uključuju i veće građevinske tvrtke sa svojom mehanizacijom.
Još je jednom pohvalio zagrebačku Zimsku službu koja je najbolja u Europi, uz naglasak da unatrag 117 godina nismo imali ovakve količine snijega u tako kratkom periodu. 

Na kraju je rekao da je preuzeo rukovođenje Zimskom službom kako bi se ova problematika do kraja uozbiljila i podigla na najvišu razinu, a među ostalim, spomenuo je da ima onih koji nisu ni ispred svojih kuća očistili, a prozivaju Grad i dijele lekcije ,pritom jedva ulazeći u institucije iz kojih šalju takve poruke. 

Zajedno s članovima Stožera i novinarima, gradonačelnik je obišao i tzv. „pametnu sobu „u kojoj se 24 sata na dan profesionalci iz mjerodavnih ureda javljaju na dojave građana i institucija u vezi s problemima izazvanim snijegom. 


Gradske vijesti - 2013.