clanak False

Zagrebačka speleologija - jučer, danas, sutra

03.05.2013.


Gradonačelnik Milan Bandić sinoć je, u auli Gradske uprave, otvorio izložbu Zagrebačke speleologija – jučer, danas, sutra koja je, u organizaciji Zagrebačkog speleološkog saveza, postavljena u povodu 80 godina istraživanja zagrebačke špilje Veternica na Medvednici, 20 godina istraživanja dubokih jama u Hrvatskoj i 127 godina speleološke djelatnosti u Zagrebu.

Hvala vam što svojim istraživačkim radom i angažmanom pomičete granice i širite saznanja već dugi niz godina, naglasio je prilikom otvorenja zagrebački gradonačelnik, zaželjevši speleolozima uspjeh u predstojećem ovogodišnjem poduhvatu – velikoj speleološkoj i ronilačkoj ekspediciji Lukina jama.

Ovo što danas vidite nije samo izložba fotografija, već prozor u jedan sasvim drugi svijet koji mi istražujemo i iz kojeg crpimo nova i zanimljiva saznanja, rekao je predstavnik Zagrebačkog speleološkog saveza i znanstvenik s Instituta Ruđer Bošković doc.dr.sc. Dalibor Paar, posebno zahvalivši gradonačelniku Bandiću na tome što je prepoznao značaj onoga s čime se bave i podupro njihov rad. Bez vaše potpore ne bi bilo ove izložbe, dodao je, s kojom smo željeli obilježiti naše obljetnice, približiti speleologiju građanima i najaviti našu novu veliku ekspediciju.

Uz izložbu fotografija, speleološke i ronilačke opreme, članovi Saveza uzvanicima su predstavili jednu od speleoloških tehnika spuštajući se po užetu s četvrtog kata zgrade.


Gradske vijesti - 2013.