clanak False

Zahvala Udruge slijepih Zagreb

29.04.2013.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primo je jutros predstavnike Udruge slijepih Zagreb koji su mu uručili Zahvalnicu za osobit doprinos njihovu radu i brizi za slijepe i slabovidne sugrađane.

Kako je rekao tajnik Udruge Denis Tomašković, Zahvalnica gradonačelniku, njihovom počasnom članu, dodijeljena je u povodu 65. obljetnice osnivanja i rada Udruge, a na temelju Odluke Izvršnog odbora.
Zahvalivši na obljetničkom priznanju, gradonačelnik je rekao da je Udruga uvijek imala da će i dalje imati potporu i svesrdnu pomoć Grada u olakšavanju svakodnevice njenim članovima, našim slijepim i slabovidnim sugrađanima. Dodao je, također, da je učinjeno puno, ali da je pred njima još dosta zajedničkog posla u skladu sa Programima i projektima socijalnog i humanitarnog značenja za unapređivanje kvalitete života osoba s invaliditetom.
Uz gradonačelnika Bandića na prijemu je bila pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, a uz tajnika Tomaškovića, bila je članica Udruge slijepih Zagreb Zrinka Kovačić.

Podsjetimo, Udruga slijepih Zagreb je humanitarna i neprofitna Udruga koja okuplja i brine o slijepim i slabovidnim osobama s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije. Trenutno broji 1218 članova od kojih su šestnaestorica invalidi Domovinskog rata.


Gradske vijesti - 2013.