clanak False

Zamjenik predsjednika Vlade Makedonije kod gradonačelnika Zagreba

26.08.2013.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je jutros u zgradi Gradske uprave zamjenika predsjednika Vlade Republike Makedonije Fatmira Basimija, koji je, u sklopu službenog posjeta RH došao u društvu s veleposlanicom Republike Makedonije u RH Danijelom Karagjozoskom.

Zahvalivši na prijemu, visoki je gost čestitao gradonačelniku Bandiću na petom gradonačelničkom mandatu, te se našalio da je došao u Zagreb kako bi otkrio tajnu njegova uspjeha.

U prijateljskom razgovoru bilo je riječi o odličnim odnosima Grada i gradonačelnika s manjinama u Zagrebu, temi u vezi s kojom je potpredsjednik Basimi bio dobro upućen te je sam izdvojio Zagreb kao grad primjer koji bi trebalo slijediti.

Zagreb je u pravom smislu riječi europska metropola, a načinom funkcioniranja bio je to i prije nego je postao 28 glavni grad države članice EU – složio se gradonačelnik Bandić spomenuvši i to da je u konkurenciji preko 2600 gradova proglašen najboljim u Europi po mobilnosti, da zauzima visoko mjesto po urednosti, te da je nominiran i za nagradu Zlatni cvijet Europe. Na sastanku je bilo riječi i o sredstvima EU fondova, pa je u tom kontekstu gradonačelnik spomenuo i nedavno formiranje Ureda za programe i projekte Europske unije.

Na inicijativu potpredsjednika Basimija, Zagreb će rado svoja iskustva podijeliti s makedonskim kolegama. 

U znak sjećanja na susret u Zagrebu, g. Basimi je dobio šestinski kišobran i najnoviju monografiju "ZAGREB kratka urbana povijest i zlatno desteljeće".


Gradske vijesti - 2013.