clanak False

Zvučna najava broja linije vozila ZET-a

U povodu Međunarodnog dana bijelog štapa, gradonačelnik je jutros primio predstavnike Udruge slijepih Zagreb.
29.10.2013.

 

Jutros je u zgradi Gradske uprave gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio predstavnike Udruge slijepih Zagreb u povodu Međunarodnog dana bijelog štapa. 

Zahvalivši na trudu i kontinuiranoj podršci, predsjednik Udruge Josip Hrvoj izvijestio je gradonačelnika o problemu s uvođenjem u pripravničko stažiranje predškolskog odgajatelja Frana Skračića. S obzirom da Agencija za odgoj i obrazovanje smatra da ne može sam proći prvu godinu stažiranja, Skračić će se, rečeno je, uz podršku Udruge, obratiti ministru Jovanoviću, s molbom da se ide na izmjenu zakona. Pročelnik Ivica Lovrić rekao je kako za Skračića imaju model i program u vrtićima u Malešnici ili u Vladimiru Nazoru. 

Svakako ćemo vam pomoći, rekao je gradonačelnik, uz napomenu da je riječ o problemu koji se mora sustavno riješiti, a potpora Grada kao ni dosad neće izostati.
 
Nadalje, razgovaralo se i o pronalaženju boljeg rješenja za linije vodilje i polja upozorenja. Postojeće, plastično – gumene iako vrlo skupe, nisu se pokazale kao najbolje rješenje jer se lako uništavaju. Vaše je da se suglasite s tehnologijom koja bude postavljena, i odredite mjesta gdje će to biti, a na nama je održavanje, rekao je gradonačelnik. 

Dogovoreno je i da će za mjesec dana uvesti zvučna najava broja linije vozila ZET-a kako bi slijepa osoba koja čeka na stanici dobila informaciju o liniji. Ja ću osobno koordinirati zvučnu najavu, naći ćemo se svi početkom prosinca na Jelačić placu da čujemo tu najavu, naglasio je gradonačelnik. 

Na kraju sastanka predstavnici Udruge poklonili su gradonačelniku zvučno izdanje knjige Branimira Špoljarića Stari Zagreb od vugla do vugla

Uz gradonačelnika, susretu su prisustvovali i pročelnik GU za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, voditelj podružnice ZET Dubravko Baričević, pomoćnica pročelnice GU za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Marinka Bakula Anđelić, a od gostiju tajnik Udruge Goran Denis Tomašković i članica Izvršnog odbora Udruge Marija Mustać.


Gradske vijesti - 2013.