clanak False

Automatsko upravljanje prometom

Gradonačelnik Milan Bandić danas je u tzv. pametnoj sobi u Gradskoj upravi predstavio Projekt razvoja sustava automatskog upravljanja prometom.
04.11.2013.

 
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, danas je u tzv. pametnoj sobi u Gradskoj upravi predstavio projekt razvoja sustava automatskog upravljanja prometom u Zagrebu s hodogramom aktivnosti koje će se, kako je najavio, čekirati svakih šest mjeseci. Projekt će se realizirati u etapama, a prve učinke, u vidu protočnijeg prometa moći ćemo osjetiti već za dvijei pol godine.

 

- Ovo je povijesni projekt na kojega ću biti posebno ponosan - rekao je gradonačelnik ustvrdivši da se njime potvrđuje da je Zagreb prava europska metropola. Od koncepta do radova trebat će priprema. Krenuli bi 2016. i završili 2020., no većinu ćemo riješiti u ove četiri godine. Vrijednost projekta iznosi 300 milijuna kuna, a sredstva će se pribaviti kroz europske fondove i uz pomoć EBRD-a.

 

Prezentacija Automatsko upravljanje prometom u Zagrebu

 

Prije same prezentacije AUP-a, gradonačelnik je zahvalio građanima Zagreba na iskazanom strpljenju, razumijevanju i toleranciji na dan Svih svetih, te zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji regulacije prometa, od Policijske uprave Zagrebačke, preko podružnica Holdinga i gradskih službi.

Gradonačelnik se, također, ispričao sugrađanima koji su krenuli na Mirogoj u podnevnim satima kada je došlo do zastoja prometa na dionici Medveščak - Mirogojska cesta, ali brzom intervencijom, linije s Kaptola prema Mirogoju i Krematoriju preusmjerene su Grškovićevom, Bijeničkom i Bolleovom, pa je promet stabiliziran.


Gradske vijesti - 2013.