clanak False

Kestenjari i proizvođači vina i jabuka na Bundeku

Treću godinu za redom kesteni, jabuke i dobra kapljica na zagrebačkoj manifestaciji Kestenijada i purtugizac na Bundeku.
17.10.2014.

Gradonačelnik Milan Bandić, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk, predstavnici Vinogradarsko-vinarske udruge Zagrebačko vinogorje Stjepan Škrapec i vinara Zagrebačke županije Željko Gregorić i TV voditelj Ivan Fiolić, predstavili su na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi 3. manifestaciju Kesteni i purtugizac na Bundeku, koja će se održati u subotu, 18. listopada, od 11,00 do 16,00 sati na istočnoj strani jezera Bundek. 

Gradonačelnik Bandić pozvao je građane da dođu na druženje i uživanje u plodovima jeseni, besplatnim kestenima, mladom vinu i jabukama po povoljnoj cijeni, najavivši da će tom prigodom na štandu podijeliti 1.000 jabuka iz svog voćnjaka. 

Ova manifestacija je sinergija Grada i Županije, naših kestenjara, proizvođača vina i jabuka. Mi tijekom godine kupujemo od kestenjara, a oni će nama sutra na svojim pećima peći kestene koje je Grad nabavio za svoje građane, istaknuo je gradonačelnik zahvalivši svima koji sudjeluju u organizaciji ove atraktivne gradske manifestacije. 

Kako se čulo, uz kestene, jabuke i dobru kapljicu, na Bundeku će za „štimung“ biti zadužena kulturno-umjetnička društva, a ove godine po prvi puta sudjelovat će i Martinski biskupi, njih dvadesetak koji inače krste vino diljem Hrvatske.


Gradske vijesti - 2014.