clanak False

Mali dom za velike ljude

24.09.2013.

U prostorima Centra za autizam u Dubravi, održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati humanitarne akcije Mali dom za velike ljude koja se održala pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića.
Humanitarnom akcijom do danas je prikupljeno 634.469,62 kuna, a zajedno sa sredstvima koje donira Grad, uložena su u preuređenje prostora u četiri stambene cjeline i njihovo opremanje, a ovih dana bi trebali početi i radovi na sanaciji krovišta, te hortikulturno uređenje dvorišta. 

Žao mi je i ispričavam se u svoje, te u ime mojih suradnika što i sanacija krovišta još nije završena i obećavam vam da će do kraja godine i to biti gotovo, rekao je gradonačelnik te istaknuo da će Grad i ovaj puta pokazati veliko srce kao i uvijek kada su u pitanju oboljeli ili siromašni. 

Ravnatelj Centra za autizam Ivica Dokleja zahvalio je gradonačelniku i Gradu Zagrebu što se uključio u akciju, te naglasio kako život u stambenoj jedinici svakoj pojedinoj osobi omogućava da jasnije izrazi svoje želje, ali i da ih realizira. 

Predsjednica Udruge Kišni čovjek Anita Dražetić najavila je akciju trgovačkog centra Garden Mall, koji će povodom svog rođendana organizirati slikanje Milenijske fotografije logotipa Centra za autizam. Na krovu centra učenici će napraviti tri plave pazle koje simboliziraju predškolski, osnovnoškolski i program odraslih kao nerazdvojnu cjelinu u pomoći osobama s autizmom. 

Zbog podrške, truda, javnog nastupa i donacije, Udruga Kišni čovjek proglasila je gradonačelnika njihovim ambasadorom, te mu dodijelila zahvalnicu.
Važnije je darivanje nego posjedovanje, rekao je gradonačelnik, imati uvijek možemo više ili manje, ali darivati ljude u nevolji- to je čin solidarnosti i zato sam siguran da će Zagrepčani i nadalje pomagati i ovu Udrugu i humanitarnu akciju.

vezane vijesti:

Sastanak o adaptaciji Centra za autizam Zagreb

Humanitarna akcija Mali dom za velike ljude

Sutra humanitarni koncert Mali dom za velike ljude


Gradske vijesti - 2013.